Anunțuri:

 • La 31 martie 2017 se organizează activități aniversare Nichita Stănescu
 • La 31 martie 2017 va avea loc la Colegiul Tehnic ATL Agnita decernarea titlului de cetățean de onoare al orașului Agnita Doamnei Irina Petraș, critic literar, Președintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România. În aceeași zi va avea loc premierea elevilor la Concursul Regional Odă Primăverii, la care au participat și elevii Școlii Gimnaziale Apoldu de Jos (Antinie Maria, Fleacă Alina și Olteanu Ecaterina).
 • La Săliște va avea loc vineri, 31 martie 2017, Cercul Metodic al profesorilor de Geografie, la care eveniment profesorul Lorinczi Francisc-Mihai, titularul Școlii Gimnaziale Apoldu de Jos, va susține o prezentare cu tema: Proiecte europene româno-franceze, exemple de bune practici.
 • În zilele de 15-16 mai 2017 s-a propus organizarea unei excursii școlare în cadrul Săptămânii Școala Altfel. Organizator: Lazăr-Bîrsan Maria Daniela
 • Elevul Comănescu Ionuț din clasa a VI-a a obținut locul II la Olimpiada de Matematică a Satelor Sibiene, concurs organizat în data de 18 martie 2017. Felicitări!
 • În luna Martie 2016 domnul profesor Lorinczi Francisc- Mihai a susținut în cadrul Comisiei Metodice lecția deschisă cu titlul: Cetăți transilvane
 • În 19.03.2016 s-a desfășura prima ediție a Olimpiadei de Matematică a Satelor Sibiene pentru elevii din clasele IV-VIII. La competiție au participat și elevi ai școlii noastre
 • Elevii Comănescu Ionuț din clasa a V-a, respectiv Antinie Maria și Fleacă Alina din clasa a VII-a au participat la Faza Județeană a Olimpiadei Terra, de Geografie, care a avut loc în 26 martie la Sibiu, obținând rezultate bune
 • În data de 20 aprilie 2016, miercuri, se va organiza o excursie școlară în cadrul Săptămânii Să știi mai multe, să fii mai bun! pe traseul: Apoldu de Jos-Deva-Simeria-Hunedoara-Hațeg-Sarmizegetusa și retur. Vor participa 43 de elevi ai școlii însoțiți de 7 cadre didactice
Concursul Regional Oda Primaverii Agnita
Regulament FAB 2016

AMÂNDOI, ÎN ABURUL PÂINII

Fundaţia Culturală „Cezara Codruţa Marica” şi Centrul de Studii Literare „Grigore Vieru” din Târgu-Mureş, în parteneriat cu revista „Vatra veche”, organizează a XII-a ediţie a Concursului Național de Creație Artistică AMÂNDOI, ÎN ABURUL PÂINII, dedicat zilelor de 1 şi 8 Martie.

Concursul are trei secțiuni:

 1. Creația artistică a elevilor din cliclul primar.
 2. Creația artistică a elevilor din cliclul gimnazial.
 3. Creația artistică a elevilor din cliclul liceal.

Concurenții vor trimite pe adresa Fundației Culturale „Cezara Codruța Marica”, B-dul Cetății nr.13, 540089 Târgu-Mureș, sau pe adresa de e-mail valentin_marica@yahoo.it, până la data de 15 februarie 2016, creaţii originale, versuri, pagini de proză literară sau desene care exprimă frumuseţea, sinceritatea, bucuria, speranţa ce luminează la vârsta copilăriei sau a adolescenței relaţiile de viaţă, în special cele educative, dintre copil sau adolescent şi mamă.
Textele sau desenele vor fi însoțite de o fișă cu datele personale ale concurentului, menționând numele și prenumele, clasa, școala la care învață, domiciliul, număr de telefon sau adresă de e-mail, profesorul îndrumător.
Informații suplimentare la telefon 0744 70 55 27, Valentin Marica, președintele Fundației Culturale „Cezara Codruța Marica”.


Concurs National la Blaj

ASTRA, Despărțământul ,,Timotei Cipariu” Blaj, președinte prof. Silvia Pop, organizează în parteneriat cu alte instituții, la Centrul de Cultură „Iacob Mureșianu” Blaj, Festivalul-Concurs „Ocrotiți de Eminescu”, faza națională, în 30 ianuarie 2016.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: recitare din lirica eminesciană și creație literară: poezie.

La concurs pot să participe elevi de gimnaziu, liceeni și studenți.

La secțiunea recitare, concurenții trebuie să pregătească un text reprezentativ din creația eminesciană. Textul să fie bine cunoscut și interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului). Se recomandă fragmente din poemele ample eminesciene: Scrisorile, Luceafărul, Glossă, Rugăciunea unui dac etc.

La secțiunea creație concurenții trebuie să trimită: 5-7 poezii.

Lucrările vor fi redactate în format electronic, având un motto, la care se adaugă un CV.

Juriul este alcătuit din poeți, scriitori și profesori de Limba și Literatura Română.

Premii se pot acorda atât la secțiunea creație, cât și la secțiunea recitare și constau în diplome și cărți.

La fiecare secțiune se pot acorda: Marele Premiu, Premiile I, II, III, Mențiuni, Premiul Special.

Lucrările se vor trimite până cel târziu la 25 ianuarie 2016 (data poștei) la adresele persoanelor de contact, fie prin poștă, fie prin email: Silvia Pop, str. Tudor Vladimirescu, nr. 64, Blaj, tel: 0258/711.484 sau 0741 091.627, e-mail: astrablaj-silviapop@yahoo.comcrisanclaud@yahoo.com,danielapanazan@yahoo.com.

Laureații care nu se pot prezenta, din motive obiective, la festivitatea de premiere, sunt rugați să ia legătura cu organizatorii fie prin email, fie prin telefon.

Jurizarea lucrărilor (28-29 ianuarie 2016), Festivitatea de premiere (30 ianuarie 2016).


Concursul de recitare şi creaţie artistică „Dor de Eminescu…” – Gura Râului, judeţul Sibiu

 

DATA: 10 decembrie 2015

Disciplina: Limba română

Şcoala Gimnazială”Aurel Decei” Gura Râului, judeţul Sibiu organizează cea de a IX-a ediţie aConcursului de recitare şi creaţie artistică „Dor de Eminescu” care va avea loc vineri, 15 ianuarie 2016, ora 12.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Ioan Macrea” din Gura Râului.

Concursul va consta în trei probe:

 1. proba de recitare: fiecare şcoală participantă are dreptul să înscrie câte trei elevi pe nivel. Elevii vor recita doar poezii scrise de Mihai Eminescu.
 2. proba de creaţie poetică: fiecare şcoală participantă are dreptul să înscrie în concurs câte un elev pe nivel. Elevii vor fi puşi în ipostaza de a crea un text poetic.
 3. proba de prezentare a unui panou vizând viaţa şi opera lui Mihai Eminescu (panoul poate conţine imagini şi texte informative, versuri, fiind un element de viziune originală a fiecărei şcoli).  Fiecare şcoală va putea prezenta un panou.

Fiecare şcoală poate înscrie elevi la ce probe doreşte, cele trei probe fiind jurizate separat, fiind acordate premii pentru fiecare probă.

Data limită de confirmare a participării: 12 ianuarie 2016.

Listele finale cu elevii participanţi pot fi trimise până joi, 14 ianuarie  2016, pe adresa de e-mail radubotoroaga@yahoo.com (nr. de contact 0741132639).